Ravioli ricotta & spinazie met artisjok en citroen
Ravioli ricotta & spinazie met artisjok en citroen

Hoofdgerecht

Ravioli ricotta & spinazie met artisjok en citroen

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 508 kcal / portie

Ingrediënten lijst

280 g artisjokharten in olie
250 g ravioli ricotta & spinazie
1 prei, in dunne ringen
1 citroen, geraspt en uitgeperst
1 teentje knoflook, grof gehakt
3 el roomkaas
2 el Parmigiano Reggiano
2 el peterselie, grof gehakt

BEreidings wijze

  1. Giet de artisjokken af en bewaar wat van de olie. Halveer de artisjokharten.
  2. Verhit de olie van de artisjokken in een pan en bak hierin de prei en de knoflook 5 minuten. Roer de artisjokken, roomkaas en citroenrasp erdoor en warm goed door. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
  3. Kook ondertussen de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, voeg toe aan de pan met de artisjokken en meng goed door. Bestrooi met peterselie en parmezaan en serveer meteen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer 2021