Raapstelenstamppot met grie en tomaat
Raapstelenstamppot met grie en tomaat

Hoofdgerecht

Raapstelenstamppot met grie en tomaat

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 535 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 kg zoete aardappelen, geschild en in kleine stukjes
300 ml sojadrink
100 g verse grie
100 g pijnboompitten
25 g zongedroogde tomaten (uit zakje), in reepjes
2 bosjes raapstelen, gewassen, gedroogd en worteltjes eraf gesneden
1 teentje knoflook, geperst
1 tl olijfolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Kook de aardappelen in ca. 15 minuten gaar.
  2. Rooster intussen in een theelepel olijfolie de pijnboompitten goudbruin in een koekenpan. Zet opzij.
  3. Verwarm de melk met de geperste knoflook, peper en zout.
  4. Stamp de afgegoten aardappelen, giet de melk erbij en stamp alles door elkaar met de pureestamper.
  5. Voeg de raapstelen toe en laat kort slinken terwijl je de stamppot omschept. Voeg de geitenkaas toe en meng er tot slot de zongedroogde tomaten en de pijnboompitten door. Serveer meteen.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 15 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten lente