Raapstelensalade met radijs en aardpeer
Raapstelensalade met radijs en aardpeer

Salade

Raapstelensalade met radijs en aardpeer

  • Salade
  • 4 personen
  • 136 kcal / portie

Ingrediënten lijst

4 bosjes raapstelen, grof gesneden
2 aardperen, schoongewreven
1 bos radijsjes, in vieren
1 sjalotje, gesnipperd
6 el olijfolie
4 el ongezouten pinda's, geroosterd en grof gehakt
3 el appelciderazijn
Zout & peper
Optioneel: paar takjes koriander, grof gesneden

BEreidings wijze

  1. Maak een vinaigrette van de ciderazijn met de olie, het sjalotje en zout en peper naar smaak.
  2. Snijd de aardperen in dunne plakken met een scherp mesje of een mandoline. Blancheer ze in gezouten water en koel ze daarna in ijswater.
  3. Verwarm de vinaigrette in een koekenpan tot tegen het kookpunt. Haal de pan van het vuur en roer er de plakjes aardpeer door. Breng op smaak met zout en peper, voeg de radijsjes toe en de raapstelen en schep goed om. De vinaigrette moet nog een klein beetje warmte hebben zodat de raapstelen een beetje zacht worden maar zeker niet slap.
  4. Verdeel de salade over 4 borden of doe alles in een grote schaal. Bestrooi met pinda’s en eventueel wat koriander.

Boodschappen lijst