Quinoa met spinazie en schapenkaas
Quinoa met spinazie en schapenkaas

Hoofdgerecht

Quinoa met spinazie en schapenkaas

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

125 g harde schapenkaas, geraspt
100 g spinazie, gewassen en gedroogd
50 g pijnbompitten
12 el quinoa
4 teentjes knoflook, fijngesneden
1 lente uitje, in ringetjes (ter garnering)
Zout & peper
Olijfolie om in te bakken

BEreidings wijze

  1. Kook de quinoakorrels 15 minuten in ruim kokend water en giet af (of volg de aanwijzingen op de verpakking).
  2. Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook en de pijnboompitten.
  3. Voeg de quinoa toe, verwarm goed en meng er dan al omscheppend de spinazie door.
  4. Voeg de schapenkaas toe zodra de spinazie begint te slinken. Als de kaas gaat smelten kan de pan van het vuur.
  5. Breng op smaak met zout en peper en garneer met lente-ui en eventueel een beetje extra kaas en pijnboompitjes.

Boodschappen lijst

  • product
    Witte knoflook

    1,59 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Quinoa

    4,99 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Bosui

    2,99 1 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Pijnboompitten

    3,99 80 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Spinazie

    3,99 200 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Special