Poolse bietensoep met kefir
Poolse bietensoep met kefir

Soep

Poolse bietensoep met kefir

  • Soep
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1½ l mineraalwater
10 rode bieten, ongekookt, geschild en geraspt
5 à 10 zwarte peperkorrels, gekneusd
1 snee zuurdesembrood
1 laurierblaadje, verkruimeld
2 tl honing
1 tl grof zout
GARNERING:
1 bos radijsjes, in plakjes
½ komkommer, in reepjes
5 el kefir
2 el bosui, fijngehakt
2 el dille, fijngehakt

BEreidings wijze

  1. Meng alle ingrediënten (niet de garnering) door elkaar, inclusief het brood, en dek af met een doek. Laat rustig op kamertemperatuur ca. 3 dagen fermenteren. Het mengsel gaat bubbelen en smaakt aangenaam zuur.
  2. Serveer de soep met de garnering erop en sprenkel de kefir erover. Serveer lekker koud op een warme lentedag.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 5 minuten + ca. 3 dagen fermenteren Dit recept komt uit Lekker Weten Lente.