Pompoencurry
Pompoencurry

Hoofdgerecht

Pompoencurry

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

200 ml kokosmelk
100 g champignons, in plakjes
4 teentjes knoflook, fijngesneden
2 uien, in kleine stukjes
1 kleine pompoen, zaadlijsten verwijderd en in blokjes
1 courgette, in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
1 rode peper, in dunne reepjes
1 tl geraspte gember
1 tl gemalen komijnzaad
1 tl gemalen korianderzaad
1 tl kokosolie
Citroensap
Chilipoeder en sambal, naar smaak

BEreidings wijze

  1. Verwarm de kokosolie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig maar niet bruin (ca. 5 minuten).
  2. Voeg gember, komijn en koriander toe en bak even mee. Meng er de champignons, courgette, paprika, chilipeper en blokjes pompoen door.
  3. Giet de kokosmelk erbij, roer goed door en laat sudderen tot de pompoen gaar is (10-15 minuten).
  4. Voeg naar smaak citroensap, chilipoeder en sambal toe. Serveer met rijst.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst