Pizza al tonno
Pizza al tonno

Hoofdgerecht

Pizza al tonno

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

2 kant-en-klare pizzabodems
200 ml tomatenstukjes (blik)
180 g tonijn, uitgelekt
15 g halfgedroogde tomaatjes, in stukjes
3 el Parmezaanse kaas, geraspt
2 el olijfolie
1 teentje knoflook, fijngehakt
Enkele blaadjes basilicum, ter garnering
Versgemalen peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC.
  2. Pureer de tomatenpulp met de knoflook en de gedroogde tomaatjes tot een dikke saus met de staafmixer.
  3. Besprenkel de pizzabodems met olijfolie en verdeel de tomatensaus erover.
  4. Beleg de pizza’s met de tonijn en bestrooi met parmezaan.
  5. Bak de pizza’s in circa 15 minuten knapperig in de oven.
  6. Garneer met basilicum en maal er wat peper over.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter