Perencrumble met laurier-vanillesaus
Perencrumble met laurier-vanillesaus

Bakken

Perencrumble met laurier-vanillesaus

  • Bakken
  • 6 personen
  • 732 kcal / portie

Ingrediënten lijst

LAURIER-VANILLESAUS:
225 ml melk
3 blaadjes verse laurier (of 3 gedroogde)
2 eidooiers
1½ el suiker
CRUMBLE:
230 g muesli met noten en pitjes
150 g boter, gesmolten
120 g volkorenmeel
100 g suiker
½ tl gemalen gember
½ tl gemalen kardemom
Snufje zout
PERENVULLING:
6 peren, geschild, klokhuis eruit en in 8 parten gesneden
½ citroen, uitgeperst
100 g suiker
100 g blauwe bessen
25 g boter + extra om in te vetten
¼ tl gemalen kaneel

BEreidings wijze

  1. Maak eerst de laurier-vanillesaus. Klop de eidooiers los in een schaaltje. Verwarm de melk met de suiker en de laurier totdat de suiker is opgelost. Haal van het vuur en laat 10 minuten staan (30 minuten als je gedroogde laurier gebruikt). Verwarm opnieuw en verwijder de laurier. Giet een scheutje warme melk bij de eidooiers en roer goed door. Giet het eimengsel al roerend bij de warme melk in de pan. Laat de vanillesaus op laag vuur indikken terwijl je continue roert. Haal van het vuur, giet door een zeef en zet afgedekt opzij.
  2. Meng voor de crumble volkorenmeel, suiker, muesli, specerijen en een snuf zout door elkaar en giet de gesmolten boter erover. Meng goed door.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Doe de peren met de boter, suiker, citroensap en kaneel in een pan en kook ze op laag vuur ca. 4-5 minuten totdat ze zacht beginnen te worden, maar nog niet uit elkaar vallen.
  5. Vet een ovenschaal in met boter en schep de peren erin. Verdeel de blauwe bessen erover. Bestrooi met de crumble en bak in 25-30 minuten goudbruin en bubbelend aan de randen.
  6. Laat de crumble 10 minuten staan voordat je 'm serveert met de vanillesaus.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.