Pastinaakpuree met krokante geitenkaas
Pastinaakpuree met krokante geitenkaas

Bijgerecht

Pastinaakpuree met krokante geitenkaas

  • Bijgerecht
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

500 g pastinaak
500 g kruimige aardappelen
500 g sperziebonen
50 g geschaafde amandelen
25 g bloem
4 kleine geitenkaasjes (ca. 50 g per stuk)
1 bosui, in ringen
1 ei, losgeklopt
2 takjes verse tijm
Scheutje olijfolie of klontje boter

BEreidings wijze

  1. Schil de pastinaak en aardappel en snijd in blokjes. Kook de blokjes met de takjes tijm in ca. 10 minuten gaar. Verwijder de tijm, voeg wat boter of olie toe en maak er puree van. Houd 2 tot 3 hapjes apart voor je baby. Voor jezelf meng je de ringetjes bosui erdoor met wat zout en peper.
  2. Doop vervolgens de geitenkaasjes eerst in de bloem, wentel ze daarna door het ei en druk ze tenslotte stevig in het amandelschaafsel. Verhit een pan met een scheut olie en bak de geitenkaasjes aan beide kanten goudbruin (ca. 3 minuten per kant).
  3. Serveer de pastinaak met de gebakken geitenkaas en pastinaakpuree.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter Is je kindje bijna 1 jaar, verkruimel dan wat geitenkaas en meng dit door de puree (babyvariant). Serveer met enkele goed gaargekookte boontjes als je kindje deze zelf kan (vast)pakken. Laat je kindje goed rechtop zitten en blijf er altijd bij!