Pastasalade
Pastasalade

Salade

Pastasalade

  • Salade
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

180 g vegan gehakt
170 g volkoren penne
125 g groene asperges
100 ml rijst cuisine
75 g roma tomaten
1 courgette
1 el olie
Olijfolie extra vierge, naar smaak
Zout & peper, naar smaak

BEreidings wijze

  1. Breng een pan met water en zout aan de kook. Was de asperges en snijd de harde uitgedroogde onderkant eraf. Kook de asperges 3 minuten en spoel ze daarna af met koud water. Bewaar het kookvocht om de pasta in de koken. Kook de pasta in 7 minuten gaar, giet en spoel af met koud water. Laat afkoelen tot later gebruik.
  2. Was de courgette en de tomaten. Snijd de courgette in halve plakken en de tomaat in stukjes. Je kunt de asperges heel houden of in stukken snijden.
  3. Verhit bakolie in een koekenpan en bak hierin het gehakt. Verhit een grillpan en verdeel de bakolie over de groene asperges en courgette zodat op alle groente wat bakolie zit. Breng op smaak met zout en peper. Grill de groente totdat ze een bruin grillstreepje krijgen. Heb je geen grillpan? Roerbak de groente in een wok of koekenpan.
  4. Roer de rijst cuisine door de pasta en breng op smaak met zout en peper. Roer de groente door de pasta.
  5. Spreid de pasta uit op een mooie schaal en garneer de pasta met de gegrilde groente en tomaat. Lekker met een scheutje olijfolie extra vierge.

Boodschappen lijst

Tips

Maak je dit recept later nog een keer? Vervang het gehakt dan door vegan kip, dit is ook heerlijk in deze salade!