Paddenstoelenbouillon
Paddenstoelenbouillon

Soep

Paddenstoelenbouillon

  • Soep
  • 4 personen
  • 110 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g winterpeen, in heel kleine blokjes
150 g paddenstoelen, klein gesneden
125 ml room
4 sjalotten, fijngesneden
2 takjes tijm
1 kippenbouillonblokje
1 laurierblaadje
1 teentje knoflook, fijngesneden
3 el olijfolie

BEreidings wijze

  1. Verhit de olie in een pan, draai het vuur laag en bak eerst 3 minuten de fijngesneden sjalotjes. Voeg dan de knoflook en de blokjes winterwortel toe en bak dit mengsel ook 2 minuten. Bak ten slotte de paddenstoelen nog even mee.
  2. Voeg nu 1 liter water, het bouillonblokje, de tijm en het laurierblaadje toe en breng alles aan de kook.
  3. Laat het geheel ± 5 minuten trekken op laag vuur. Vergeet niet de tijm en het laurierblaadje te verwijderen voordat je de soep opdient.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Kerst