Soep
Oranje soep
- • Soep
- • 4 personen
- • 133 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 l groentebouillon, vers of van een blokje
- • 2 teentjes knoflook, in stukjes
- • 1 prei, in ringen
- • 1 ui, in stukjes
- • 1 stengel bleekselderij, in stukjes
- • 1 schijfje mierikswortel, in kleine stukjes
- • 1 winterpeen, in blokjes
- • 1 kleine zoete bataat, geschild en in blokjes
- • ½ pompoen, geschild en in blokjes
- • 2 el olijfolie
- • 1 el gemalen kurkuma
- • 1-2 tl oregano, gedroogd of vers
- • Snuf nootmuskaat
- • Zout & peper
- • Groene kruiden, grof gehakt voor erover
BEreidings wijze
- Verwarm de olie en fruit de ui, knoflook, prei, bleekselderij en mierikswortel.
- voeg oregano en gemalen geelwortel toe en een paar soeplepels bouillon. roer door en doe de winterpeen, pompoen en zoete bataat erbij. Laat ongeveer 15 minuten koken.
- voeg de rest van de bouillon toe en maak er met de staafmixer een gladde soep van.
- Rasp er naar smaak nootmuskaat over en voeg desgewenst zout en peper toe. Bestrooi met groene kruiden.
Boodschappen lijst
- Gemalen kurkuma
2,79 35 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
9,99 500 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Bleekselderij
2,79 1 stuks
removeadd product to cart - Oranje pompoen
4,98 1 stuks
removeadd product to cart - Prei
2,19 2 stuks
removeadd product to cart - Gemalen nootmuskaat
4,89 35 Gram
removeadd product to cart - Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 25 minuten Dit recept is afkomstig van Dr. GoodFood
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!