Oosterse risotto met gemarineerde tofu en paddenstoelen
Oosterse risotto met gemarineerde tofu en paddenstoelen

Hoofdgerecht

Oosterse risotto met gemarineerde tofu en paddenstoelen

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

GEMARINEERDE TOFU:
250 g tofu naturel, in kleine blokjes
1 teentje knoflook, kleingesneden
3 el sojasaus
2 el olijfolie
RISOTTO:
800 ml groentebouillon
400 g risottorijst
200 g gemengde paddenstoelen, in kleine stukjes
200 ml rijst-kokosdrink
100 ml droge witte wijn
2 cm verse gember, geraspt
1 ui, gesnipperd
1 rode peper, zaadjes eruit en in dunne ringen
1 bosui, in ringetjes
1 teentje knoflook, kleingesneden
1 el sojasaus
1 et boter
1 el olijfolie

BEreidings wijze

  1. Marineer de blokjes tofu een half uur in een mengsel van sojasaus, olijfolie en knoflook. Lek daarna uit in een vergiet.
  2. Verhit ondertussen voor de risotto de olijfolie met ½ eetlepel boter in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui. Voeg de rijst toe en blijf roeren totdat de rijst zeer heet is en de korrels glanzen. Giet de wijn erbij en roer voortdurend tot vrijwel alle wijn geabsorbeerd is. Voeg dan een scheut bouillon toe en blijf roeren terwijl het vocht wordt opgenomen door de rijst. Voeg steeds de volgende scheut bouillon toe als de vorige helemaal is opgenomen, net zolang tot de rijst gaar is, maar nog net een beetje bite in de kern heeft. Voeg na ca. 15 minuten de rijst-kokosdrink toe.
  3. Bak intussen in een koekenpan de paddenstoelen samen met de knoflook in een beetje olie of boter bruin. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Roer de bosui, paddenstoelen, gember, sojasaus en de chilipeper door de rijst.
  5. Bak de tofu knapperig in de koekenpan van de paddenstoelen. Gebruik eventueel nog een beetje olie.
  6. Roer de rest van de boter en de tofu door de risotto en serveer meteen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2015.