Omgekeerde zomerfruitcake
Omgekeerde zomerfruitcake

Bakken

Omgekeerde zomerfruitcake

  • Bakken
  • 8 personen
  • 115 kcal / portie

Ingrediënten lijst

CAKE:
120 g suiker
100 g patentbloem
40 g olijfolie
4 eieren
2 tl vanille extract
½ tl wijnsteenbakpoeder
Snufje zout
VULLING:
500 g frambozen
150 g citroenjam
½ sinaasappel, rasp + sap
2 tl maiszetmeel
Ook nodig: cakevorm van 23-25 cm, ingevet

BEreidings wijze

  1. Voor de vulling: meng de citroenjam en de sinaasappelrasp door de frambozen. Los het maïszetmeel op in het sinaasappelsap en roer erdoor. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Cake: klop de eieren met de suiker (mixer) op hoge snelheid in ca. 5 minuten tot een taaie, witte massa. Voeg de olijfolie en vanille toe en meng kort op lage snelheid. Zeef de bloem, bakpoeder en zout erboven en meng op lage snelheid tot het nét gemengd is, niet langer anders verliest het aan luchtigheid.
  3. Roer de frambozen om en verdeel over de bodem van de vorm. Giet het beslag erop. Bak de cake in ca. 1 uur gaar. Zet de temperatuur na 30 minuten terug naar 160°C. Check met een prikker of de cake gaar is.
  4. Laat de cake even afkoelen in de vorm en snijd dan de randen los. Leg een schaal met opstaande rand (vanwege het sap) omgekeerd op de vorm en draai om.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2019.