Omgekeerde worteltaart met ananas
Omgekeerde worteltaart met ananas

Bakken

Omgekeerde worteltaart met ananas

  • Bakken
  • 4 personen
  • 236 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g bloem
200 g suiker
160 g kokosolie, op kamertemperatuur
12 schijven ananas (vers of uit blik) , goed uitgelekt
4 eieren
2 winterpeen, geraspt
8 g bakpoeder
1 el bruine suiker of rietsuiker
1 tl koekkruiden
Ook nodig: springvorm van 24 cm, ingevet

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 175℃.
  2. Zeef bloem, bakpoeder en koekkruiden in een kom.
  3. Strooi de bruine suiker over de bodem van de ingevette springvorm. Leg de schijven ananas erop.
  4. Klop de zachte boter wit en luchtig met de suiker. Voeg een eetlepel van het bloemmengsel toe. Klop er vervolgens één voor één eieren door. Meng de rest van het bloemmengsel lepel voor lepel door het beslag en daarna, luchtig omscheppend, de geraspte wortel. Schep het cakebeslag over de ananas.
  5. Bak de taart in ca. 1 uur en 40 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart 10 minuten staan en keer hem daarna om op het bord. Wacht niet te lang want dan wordt de karamel op de bodem te plakkerig en laat de taart niet meer goed los.

Boodschappen lijst

  • product
    Koekkruiden

    3,59 30 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Bakpoeder

    1,09 3 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Ananas

    3,99 1 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Eieren

    3,19 6 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Wortelen

    2,99 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    remove
    add product to cart
  • product
    Tarwebloem

    2,19 1 kg

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2017.