Nori-omeletrolletjes
Nori-omeletrolletjes

Bijgerecht

Nori-omeletrolletjes

  • Bijgerecht
  • 4 personen
  • 145 kcal / portie

Ingrediënten lijst

4 eieren, losgeklopt met 2 el water
2 sushinori vellen
5 cm verse gember, geschild en geraspt
½ gepofte rode paprika of gegrilde paprika uit pot, in repen
4 el Japanse sojasaus, verdund met 4 el water
1 el geroosterde sesamzaadjes
Scheutje zonnebloemolie

BEreidings wijze

  1. Verhit een beetje olie in een koekenpan en schenk de helft van het geklutste ei erin. Bestrooi met de helft van de sesam. Laat stollen, ca. 3 minuten. Glijd of stort de omelet op een bord en bak een tweede op dezelfde manier.
  2. Leg een nori-vel op een sushimatje (of bord), plaats daarop een omelet en leg in het midden een reep paprika. Rol strak op. Herhaal met de andere omelet.
  3. Snijd de rollen met een scherp mes in plakken van ca. 5 cm.
  4. Roer de geraspte gember door de aangelengde sojasaus en breng op smaak met peper. Serveer bij de nori-rolletjes.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest