Bijgerecht
Nori-omeletrolletjes
- • Bijgerecht
- • 4 personen
- • 145 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 4 eieren, losgeklopt met 2 el water
- • 2 sushinori vellen
- • 5 cm verse gember, geschild en geraspt
- • ½ gepofte rode paprika of gegrilde paprika uit pot, in repen
- • 4 el Japanse sojasaus, verdund met 4 el water
- • 1 el geroosterde sesamzaadjes
- • Scheutje zonnebloemolie
BEreidings wijze
- Verhit een beetje olie in een koekenpan en schenk de helft van het geklutste ei erin. Bestrooi met de helft van de sesam. Laat stollen, ca. 3 minuten. Glijd of stort de omelet op een bord en bak een tweede op dezelfde manier.
- Leg een nori-vel op een sushimatje (of bord), plaats daarop een omelet en leg in het midden een reep paprika. Rol strak op. Herhaal met de andere omelet.
- Snijd de rollen met een scherp mes in plakken van ca. 5 cm.
- Roer de geraspte gember door de aangelengde sojasaus en breng op smaak met peper. Serveer bij de nori-rolletjes.
Boodschappen lijst
- Zonnebloemolie koudgeperst
3,39 500 Ml
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Geroosterd sesamzaad
2,89 250 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Rode paprika
3,99 2 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!