Natuurtofu stroganoff
Natuurtofu stroganoff

Hoofdgerecht

Natuurtofu stroganoff

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

400 g tofu natur
200 g champignons
150 ml rode wijn
50 ml sojasaus
3 augurken
1 ui
1 teentje knoflook
½ paprika
1 el mosterd
1-2 tl groentebouillon
1 tl maizena
Beetje olie
Snufje suiker
Snufje paprikapoeder
Snufje peper
Snufje chilipoeder

BEreidings wijze

  1. Meng de sojasaus, de mosterd, de rode wijn en 350 ml water tot een marinade. Leg de tofu in de marinade en laat een nacht in de koelkast inwerken.
  2. Snijd de ui fijn en fruit ze goudgeel in een beetje olie. Voeg suiker en tomatenpuree toe en laat sudderen. Blus 3 tot 4 maal met de marinade, voeg dan de rest van de marinade toe en bind met maïzena.
  3. Laat even inkoken. Snijd ondertussen de augurken in fijne reepjes en voeg deze toe. Pers de knoflookteen en voeg toe. Kruid met paprika, peper, chili en voeg eventueel wat groentebouillon toe.
  4. Snijd de tofu in kleine blokjes en bak deze knapperig in een pan met een beetje olie. Roer af en toe om.
  5. Snijd de paprika fijn en voeg toe, snijd de champignons in schijfjes en bak mee. Voeg de tofu en groenten toe aan de ingekookte marinade. Breng op smaak met sojaroom.

Boodschappen lijst

Tips

Serveer met tagliatelle.