Hoofdgerecht
Nachos met zoete bataat
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 766 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g zoete bataat
- • 200 g rundergehakt
- • 100 g spinazie
- • 75 g tortillachips
- • 75 ml zure room
- • 2 romatomaten
- • 2 teentjes knoflook
- • 1 ui
- • 2 tl cajunkruiden
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Breng water aan de kook voor de zoete bataten. Was of schil de bataten, snijd in blokjes en kook in 15 minuten gaar. Giet daarna het water af.
- Was de spinazie onder de kraan in een vergiet, laat uitlekken en snijd klein. Pel de ui en snipper klein. Pel de knoflook. Was de tomaat en snijd klein.
- Verwarm een grote koekenpan en bak het rundergehakt met de ui op een middelhoog vuur rul. Pers de helft van de knoflook erboven uit. Bak de tomaat mee. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe, totdat het geslonken is. Voeg ook de zoete bataat toe en breng op smaak met cajunkruiden, zout en peper.
- Doe de zure room in een kom. Pers de andere helft van de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en peper. Meng goed door elkaar.
- Spreid de nachochips uit en schep er het gehakt-groentemengsel op. Garneer met een schepje zure room.
Boodschappen lijst
- Spinazie
3,99 200 Gram
removeadd product to cart - Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Tortillachips naturel
1,49 75 Gram
removeadd product to cart - Romatomaten
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Rundergehakt
5,99 250 Gram
removeadd product to cart - Cajun kruidenmix
4,79 40 Gram
removeadd product to cart - Zure room
1,29 125 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Ekomenu. Je kunt de zoete bataat ook in de oven bereiden (180 ºC gedurende circa 25 minuten).
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!