Muffins met appel en gember
Muffins met appel en gember

Bakken

Muffins met appel en gember

  • Bakken
  • 6 personen
  • 168 kcal / portie

Ingrediënten lijst

80 ml halfvolle melk
59 g zelfrijzend bakmeel
25 g walnoten, gehakt
20 g zachte boter
1 ei, losgeklopt
1 appel
1 tl gemberpoeder
½ tl bakpoeder
½ tl gemalen kaneel
Snufje zout
Ook nodig: muffinbakblik of 6 losse vormpjes

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de appel, verwijder het klokhuis en rasp hem grof.
  3. Zeef het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder en de kaneel boveneen grote kom en voeg het zout toe. Meng allesgoed door elkaar.
  4. Meng de melk, de boter, het ei, de appel, de noten en de gember-stukjes door elkaar.
  5. Spatel het droge door het natte mengsel. Roer zo min mogelijk,het beslag mag best klonterig zijn.
  6. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de muffins in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Boodschappen lijst