Mexicaanse friet met guacamole, tomatensalsa & cashew ‘ zure room’
Mexicaanse friet met guacamole, tomatensalsa & cashew ‘ zure room’

Hoofdgerecht

Mexicaanse friet met guacamole, tomatensalsa & cashew ‘ zure room’

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 628 kcal / portie

Ingrediënten lijst

800 g zoete aardappels
150 g rauwe cashewnoten
4 tomaten
2 avocado's
2 teentjes knoflook
2 limoenen
1 rode peper
3 el maiszetmeel
2 el kokosolie
2 el edelgistvlokken
2 el verse koriander
1 el citroensap
1 tl (gerookte) paprikapoeder
1 tl gemalen cayennepeper

BEreidings wijze

  1. Week de cashewnoten minimaal 4 uur in water; zo worden ze zacht genoeg voor de ‘zure cashew room’.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
  3. Was de zoete aardappels goed en snijd ze in even grote frieten. Doe de frieten in een diepvrieszak samen met het maiszetmeel. Schud de (dichte) zak goed door elkaar zodat de frieten allemaal bedekt zijn met het meel. Voeg dan de (gesmolten) kokosolie, het paprikapoeder, 1/2e theelepel cayenne peper, 1 theelepel zeezout en zwarte peper naar wens toe en mix nogmaals. Verspreid de frieten over de bakplaten (of bak ze in 2x) en zorg ervoor dat de frieten elkaar niet overlappen. Bak de frieten 20 minuten in de voorverwarmde oven. Draai ze dan om en bak nogmaals 15-20 minuten of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
  4. Maak intussen de tomatensalsa door 3 tomaten en 1 rode peper fijn te snijden en te mengen met 1 geperst teentje knoflook, het sap van 1 limoen, 2 eetlepels fijngesneden koriander en zeezout naar smaak. Doe dit in een kommetje en zet dit even apart.
  5. Maak ook alvast de guacamole door het vruchtvlees van de 2 avocado’s te prakken. Meng dit met 1 fijngesneden tomaat, het sap van 1 limoen, 1 geperst teentje knoflook, peper en zeezout naar smaak.
  6. Maak als laatste de ‘zure cashew room’ door de afgespoelde en uitgelekte cashews in een blender te doen samen met 100 milliliter water, 2 eetlepels edelgistvlokken, 1 eetlepel citroensap en 1/2e theelepel zeezout. Mix dit tot er een gladde ‘room’ is ontstaan. Voeg naar smaak nog meer citroensap of zout toe. Serveer de friet met de 3 verschillende toppings en eventueel extra verse koriander.

Boodschappen lijst