Mediterraan vispannetje
Mediterraan vispannetje

Hoofdgerecht

Mediterraan vispannetje

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

400 ml visbouillon of visfond
350 g witte bonen (pot), afgespoeld en uitgelekt
300 g visfilet, in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
1 stevige tomaat, zaadlijsten verwijderd en in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 el olijfolie
1 el zwarte olijven zonder pit, in stukjes
1 el tomatenpuree
1 el verse oregano, fijngehakt
KNOLSELDERIJPUREE
500 g aardappelen, geschild en in stukken
1 teentje knoflook, uitgeperst
½ knolselderij, geschild en in blokjes
2 el olie
Zout & peper
GESMOORDE WITLOF
2 stronkjes witlof, in lengte gehalveerd
2 el olijfolie
1 el sojasaus

BEreidings wijze

  1. Verhit de olie in een pan en bak de ui glazig. Voeg paprika, tomaat, olijven en tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee.
  2. Roer de visbouillon/fond erdoor en laat 2 minuten trekken op heel laag vuur.
  3. Schep de vis, bonen en oregano erdoor en laat 5 minuten garen. Meteen serveren.
  4. KNOLSELDERIJPUREE: Kook de knolselderij en aardappels samen gaar.
  5. Giet af en stamp fijn met de knoflook, olie, peper en zout. Maal er extra peper over.
  6. GESMOORDE WITLOF: Verwarm de olijfolie en roer de sojasaus erdoorheen.
  7. Leg de witlof op de snijkant in de pan en smoor tot deze gaar is.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2021