Kwark met haver-notengranola
Kwark met haver-notengranola

Ontbijt

Kwark met haver-notengranola

  • Ontbijt
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

200 ml kwark
2 kiwi's, geschild en in stukjes
1 sinaasappel, in partjes
GRANOLA:
200 g havervlokken
75 g walnoten, gehakt
75 g amandelen, gehakt
50 g gedroogde abrikozen, gehakt
50 g rozijnen
30 g chiazaad
25 g pompoenpitten
1 el honing
2 tl kaneel
2 tl cacaopoeder
1 tl gemalen gember

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Meng voor de granola de noten met chiazaad en havervlokken. Bestrooi met kaneel en cacaopoeder.
  3. Verdeel het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15 minuten in de oven.
  4. Meng intussen de abrikozen met de rozijnen.
  5. Haal het bakblik uit de oven. Roer het mengsel om, voeg de pompoenpitten en de honing toe en strooi het gemberpoeder erover.
  6. Besprenkel met 6 el water en zet het bakblik nog 15 à 20 minuten in de oven.
  7. Voeg de gedroogde vruchten toe. Bewaar de granola in een afgesloten (weck)pot.

Boodschappen lijst

Tips

Deze hoeveelheid is voldoende voor 4 keer ontbijten. Geen tijd? Ekoplaza heeft een ruime keuze in granola’s en muesli. Kies voor een variant met weinig of geen suiker. Dit recept is afkomstig uit Lekker Weten Winter 2021