Komkommersoep met zalm
Komkommersoep met zalm

Soep

Komkommersoep met zalm

  • Soep
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

200 ml kookroom
125 g gerookte zalmsnippers
50 ml sushiazijn
2 komkommers, in grove stukken
2 teentjes knoflook, geperst
1 courgette, in kleine stukken
1 sjalot, gesnipperd
1 groentebouillonblokje
1 el olijfolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de knoflook en sjalot glazig op laag vuur. Voeg de komkommer en courgette toe en bak ca. 1 minuut aan. Blus af met 800 ml water, voeg de kookroom en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat ca. 15 à 20 minuten rustig doorkoken.
  2. Pureer de soep in een (hittebestendige) blender glad en laat afkoelen. Breng op smaak met zout, peper en sushiazijn.
  3. Verdeel de zalmsnippers over 4 kommetjes en giet de koude soep erover.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer 2021