Voorgerecht
Knolselderij-panna cotta met hazelnoten
- • Voorgerecht
- • 4 personen
- • 343 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g knoldelserijblokjes, gekookt
- • 150 ml slagroom of havercuisine
- • 2 blaadjes gelatineblaadjes, geweekt in koud water of 2 g agar agar
- • 6 el hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
- • 1 el peterselie
- • 2 tl olijfolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de slagroom in een pannetje tot lauwwarm. Haal de lauwe slagroom van het vuur en los er de gewelde en uitgeknepen gelatine in op. Voor vegan: meng de havercuisine met de agar agar in een pannetje en zet op het vuur; laat 2 minuten rustig doorkoken en haal van het vuur.
- Doe de gegaarde knolselderijblokjes in de keukenmachine en zet het apparaat aan. Giet er langzaam de slagroom of havercuisine bij en meng tot je een mooie gladde massa hebt.
- Breng de knolselderijcrème op smaak met de olijfolie, zout en peper. Giet het mengsel in 4 glaasjes of schaaltjes en laat in ca. 4 uur opstijven in de koelkast.
- Garneer de knolselderij-panna cotta's met hazelnoten en peterselie.
Boodschappen lijst
- Knolselderij
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Boeren slagroom
2,19 200 ml
removeadd product to cart - Gelatine
2,09 12 stuks
removeadd product to cart - Hazelnoten
5,99 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!