Knolselderij-panna cotta met hazelnoten
Knolselderij-panna cotta met hazelnoten

Voorgerecht

Knolselderij-panna cotta met hazelnoten

  • Voorgerecht
  • 4 personen
  • 343 kcal / portie

Ingrediënten lijst

300 g knoldelserijblokjes, gekookt
150 ml slagroom of havercuisine
2 blaadjes gelatineblaadjes, geweekt in koud water of 2 g agar agar
6 el hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
1 el peterselie
2 tl olijfolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de slagroom in een pannetje tot lauwwarm. Haal de lauwe slagroom van het vuur en los er de gewelde en uitgeknepen gelatine in op. Voor vegan: meng de havercuisine met de agar agar in een pannetje en zet op het vuur; laat 2 minuten rustig doorkoken en haal van het vuur.
  2. Doe de gegaarde knolselderijblokjes in de keukenmachine en zet het apparaat aan. Giet er langzaam de slagroom of havercuisine bij en meng tot je een mooie gladde massa hebt.
  3. Breng de knolselderijcrème op smaak met de olijfolie, zout en peper. Giet het mengsel in 4 glaasjes of schaaltjes en laat in ca. 4 uur opstijven in de koelkast.
  4. Garneer de knolselderij-panna cotta's met hazelnoten en peterselie.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.