Kikkererwtenkoekjes
Kikkererwtenkoekjes

Bakken

Kikkererwtenkoekjes

  • Bakken
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

250 ml groentebouillon, afgekoeld
120 g kikkererwtenmeel
1 ui, kleingesneden
1 teentje knoflook, kleingesneden
Klein handje peterselie, fijngehakt
Kokosolie, om in te bakken
Snufje zout
Optioneel: 1 tl gemalen komijn
Optioneel: zure room + bieslook

BEreidings wijze

  1. Verwarm een beetje kokosolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook zacht. Voeg de komijn toe en bak kort mee.
  2. Zet een (steel)pan op het vuur en doe het kikkererwtenmeel erin. Giet er langzaam de koude bouillon bij en verwarm. Roer goed door en zet het vuur wat lager. Blijf goed roeren en voeg
  3. het uimengsel en de peterselie toe. Haal de pan van het vuur als het gaat binden. Breng eventueel verder op smaak met zout.
  4. Bak kleine, goudbruine koekjes van het kleverige beslag in een beetje kokosolie in een pan met antiaanbaklaag. Druk ze halverwege het bakken plat.
  5. Serveer naar wens met een dipsaus van zure room met gehakte bieslook.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst