Kaviaar van aubergine
Kaviaar van aubergine

Bijgerecht

Kaviaar van aubergine

  • Bijgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

200 g tomatenpuree
125 g champignons, in kleine blokjes
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
1 aubergine, in kleine blokjes
1 ui, kleingesneden
½ groene paprika, in blokjes
80 g gevulde olijven, grof gehakt
50 g kappertjes
4 el olijfolie
2 el pijnboompitten
2 el rode wijnazijn
2 tl suiker
1 tl oregano
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de olie in een braadpan en voeg de aubergine, ui, paprika, champignons en knoflook toe. Sluit de pan met het deksel en laat 10 minuten pruttelen. Af en toe roeren.
  2. Doe de rest van de ingrediënten erbij met 50 ml water, roer goed en laat het mengsel nog eens 25 minuten zachtjes pruttelen met het deksel erop.
  3. Haal de pan van het vuur en zet na afkoelen liefst een nacht in de koelkast om nog beter op smaak te komen. Serveer op kamertemperatuur, eventueel bestrooid met extra pijnboompitjes en paprika.

Boodschappen lijst