Bereid de gekonfijte tomaatjes: verwarm de oven voor op 100°C en verwijder het kroontje van de tomaatjes. Kerf de onderkant kruislings in en dompel de tomaatjes kort in kokend water. Laat ze meteen daarna ‘schrikken’ in koud water en trek er met een scherp mesje het vel af. Leg de tomaatjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Bestrooi met de kruiden, zout en peper en een snufje suiker en zet ze ca. 2 uur in de oven.
Kook voor de posteleinstamppot de aardappels gaar in gezouten water, giet af en stamp fijn. Voeg de boter en de room toe en vermeng met de postelein. Zet apart.
Maak de saus; fruit de sjalotjes en knoflook zacht in de boter. Vermeng het diksap met 250 ml warm water en het zakje donkere delicatessensaus en giet dit bij de sjalotjes.
Roer goed door en laat zachtjes inkoken tot ca. 2/3 van de hoeveelheid. Zeef de saus en houd warm. Roer er vlak voor het serveren, van het vuur af, de balsamico-azijn door.
Bestrooi de kabeljauwfilets met zout en peper en bak ze in een beetje olie of boter op de velkant ca. 3 minuten tot de huid goudbruin en krokant is. Draai om en bak de andere kant nog 2-3 minuten tot de vis nèt gaar is. Verwarm intussen de stamppot.
Serveer het gerecht op voorverwarmde borden: schep de stamppot op 4 borden en leg er een stukje vis bovenop. Bestrijk de vis met mosterd en leg de tomaatjes er dakpansgewijs bovenop. Giet de saus rondom.
Tips
Bron: Lekker Weten Winter
Reviews
Er zijn nog geen beoordeling. Wees de eerste om te beoordelen ( Inloggen )
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept
Laat het ons weten!
Bereid de gekonfijte tomaatjes: verwarm de oven voor op 100°C en verwijder het kroontje van de tomaatjes. Kerf de onderkant kruislings in en dompel de tomaatjes kort in kokend water. Laat ze meteen daarna ‘schrikken’ in koud water en trek er met een scherp mesje het vel af. Leg de tomaatjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Bestrooi met de kruiden, zout en peper en een snufje suiker en zet ze ca. 2 uur in de oven.
Kook voor de posteleinstamppot de aardappels gaar in gezouten water, giet af en stamp fijn. Voeg de boter en de room toe en vermeng met de postelein. Zet apart.
Maak de saus; fruit de sjalotjes en knoflook zacht in de boter. Vermeng het diksap met 250 ml warm water en het zakje donkere delicatessensaus en giet dit bij de sjalotjes.
Roer goed door en laat zachtjes inkoken tot ca. 2/3 van de hoeveelheid. Zeef de saus en houd warm. Roer er vlak voor het serveren, van het vuur af, de balsamico-azijn door.
Bestrooi de kabeljauwfilets met zout en peper en bak ze in een beetje olie of boter op de velkant ca. 3 minuten tot de huid goudbruin en krokant is. Draai om en bak de andere kant nog 2-3 minuten tot de vis nèt gaar is. Verwarm intussen de stamppot.
Serveer het gerecht op voorverwarmde borden: schep de stamppot op 4 borden en leg er een stukje vis bovenop. Bestrijk de vis met mosterd en leg de tomaatjes er dakpansgewijs bovenop. Giet de saus rondom.