Kabeljauw met aardappeltjes en spinazie
Kabeljauw met aardappeltjes en spinazie

Hoofdgerecht

Kabeljauw met aardappeltjes en spinazie

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 405 kcal / portie

Ingrediënten lijst

600 g aardappelen, geschild en in stukjes
50 g boter
Klein handje dille, fijngehakt
1 el grove mosterd
4 stukjes kabeljauwfilet
3 el zonnebloemolie
Sap van ¼ citroen
500 g panklare jonge spinaziebladeren
Peper en zout

BEreidings wijze

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten kokend water, giet af en meng ze met de helft van de boter, de dille en de mosterd. Zet opzij.
  2. Bak de kabeljauwfilets in de zonnebloemolie op hoog vuur aan 1 kant, blus af met de rest van de boter en het citroensap en zet het vuur laag. Breng de vis op smaak met zout en draai de filets om. Laat op laag vuur kort doorgaren. Haal de vis uit de pan en houd warm.
  3. Meng de spinazieblaadjes met de bakboter, laat deze kort slinken en vermeng ze met de mosterdaardappelen. Warm goed door.
  4. Serveer de vis op het aardappel-spinaziemengsel.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter