Huisgemaakte groentechips
Huisgemaakte groentechips

Tussendoor

Huisgemaakte groentechips

  • Tussendoor
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

1 gele biet
1 rode biet
1 zoete aardappel
1 pastinaak
1 avocado
1 kleine ui
1 bakje crème fraîche
Handje pompoenpitten
Scheutje olijfolie

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180℃.
  2. Schil de groenten met een dunschiller en snijd in zo dun mogelijke plakjes. Doe dit met een kaasschaaf of een dunschiller.
  3. Verdeel de plakjes op een bakplaat en besprenkel met een klein beetje olijfolie. (Niet te veel, anders wordt de chips niet knapperig!)
  4. Strooi er wat verse kruiden en peper over.
  5. Bak de chips in ongeveer 10 tot 15 minuten lekker knapperig.
  6. Snijd in de tussentijd de avocado in blokjes en prak tot een grove puree. Snijd de ui zo fijn mogelijk en voeg samen.
  7. Mix de ingrediënten vervolgens met de creme fraiche tot één geheel.
  8. Voeg waar nodig nog peper toe, top af met pompoenpitten.

Boodschappen lijst