Verhit rustig de Green Egg BBQ met voldoende kolen op ca. 170°C, zie thermometer in deksel (of maak dit gerecht in de heteluchtoven).
Snijd intussen de bloemkool in zijn geheel los uit zijn groene krop (krop heel laten). Wrijf hem rondom in met een mengsel van knoflook, vadouvan, sesamzaad en ruim zout en peper. Leg de bloemkool terug in zijn krop, en vouw er een soort kom omheen van 5 lagen aluminiumfolie.
Giet de olijfolie over de bloemkool. Plaats het bloemkoolpakket op het rooster van de BBQ en zorg dat de kolen gloeien. Doe het deksel dicht en laat zo ca. anderhalf tot tweeënhalf uur garen op 170°C, de gaartijd is afhankelijk van de grootte van de bloemkool.
Meng voor de kruidenyoghurt de bieslook, munt en rode ui door de yoghurt en breng op smaak met zout en peper.
Haal de bloemkool van de BBQ en snijd in parten. Serveer met de kruidenyoghurt.
Tips
Bereidingstijd: 20 minuten + 1½ tot 2½ uur gaartijd op de BBQ of 50 minuten in een heteluchtoven
Bron: Lekker Weten Zomer
Reviews
Er zijn nog geen beoordeling. Wees de eerste om te beoordelen ( Inloggen )
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept
Laat het ons weten!
Verhit rustig de Green Egg BBQ met voldoende kolen op ca. 170°C, zie thermometer in deksel (of maak dit gerecht in de heteluchtoven).
Snijd intussen de bloemkool in zijn geheel los uit zijn groene krop (krop heel laten). Wrijf hem rondom in met een mengsel van knoflook, vadouvan, sesamzaad en ruim zout en peper. Leg de bloemkool terug in zijn krop, en vouw er een soort kom omheen van 5 lagen aluminiumfolie.
Giet de olijfolie over de bloemkool. Plaats het bloemkoolpakket op het rooster van de BBQ en zorg dat de kolen gloeien. Doe het deksel dicht en laat zo ca. anderhalf tot tweeënhalf uur garen op 170°C, de gaartijd is afhankelijk van de grootte van de bloemkool.
Meng voor de kruidenyoghurt de bieslook, munt en rode ui door de yoghurt en breng op smaak met zout en peper.
Haal de bloemkool van de BBQ en snijd in parten. Serveer met de kruidenyoghurt.