Healthy Caesar’s Salad
Healthy Caesar’s Salad

Hoofdgerecht

Healthy Caesar’s Salad

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 206 kcal / portie

Ingrediënten lijst

Krop Romaine sla
2 tenen knoflook, grof gehakt
¼ spelt stokbrood, of restje brood
Snippers pizzatopping
3 el hennepzaadolie
2 el margarine
1 el sojasaus
1 tl Dijon mosterd
Zout

BEreidings wijze

  1. Snijd het brood in dobbelsteentjes.
  2. Verhit de olie of margarine, verhit daar de knoflook in. Laat de smaken goed intrek- ken en vis dan de knoflook uit de olie. Bak de dobbelsteentjes in de hete margarine goudbruin en knapperig.
  3. Scheur de slabladeren in stukjes, verwijder de nerf. Was ze in ijskoud water.
  4. Meng in een grote slakom mosterd, hennepzaadolie en sojasaus door elkaar. Breng op smaak met wat zout en peper. Doe de stukjes sla in de kom en hussel door elkaar, totdat de dressing op alle blaadjes zit.
  5. Verdeel de croutons over de sla. Strooi de plantaardige kaas erover. Maal wat peper over de salade.

Boodschappen lijst