Hartige taart met courgette en kip
Hartige taart met courgette en kip

Bakken

Hartige taart met courgette en kip

  • Bakken
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

300 g kipdijbeenfilet, in blokjes
200 g geraspte kaas
200 ml (soja)room
7 plakjes bladerdeeg, ontdooid
3 eieren
2 courgettes, in plakjes
1 ui, kleingesneden
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 el paneermeel
1 el olijfolie + extra om in te vetten
Handje verse kruiden fijngehakt
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Vet een bakvorm in (springvorm of vierkante vorm, ca. 24 cm) en
  3. bekleed de bodem en zijkanten met bladerdeeg. Prik gaatjes in de
  4. bodem en bestrooi dun met paneermeel.
  5. Verhit de olijfolie in een pan en bak de knoflook en ui even aan, doe de kipblokjes erbij en bak rondom bruin; bestrooi met zout en peper.
  6. Voeg de courgettes en de kruiden toe, schep om en verdeel dit mengsel over het bladerdeeg.
  7. Klop de room, eieren en kaas door elkaar en schenk over de hartige taart.
  8. Bak in ca. 30 minuten goudbruin en gaar in de oven, verlaag na 10 minuten de temperatuur naar 180ºC.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2015.