Hartige oude kaas-kerriewafel met abrikozenfruitbeleg
Hartige oude kaas-kerriewafel met abrikozenfruitbeleg

Tussendoor

Hartige oude kaas-kerriewafel met abrikozenfruitbeleg

  • Tussendoor
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

250 g tarwebloem
150 ml bier
80 g roomboter
75 g oude kaas, in kleine blokjes
25 g rietsuiker
3 eieren
4 el abrikozen fruitbeleg
1 el kerriepoeder
1 el tijm
2 tl zout

BEreidings wijze

  1. Verhit het wafelijzer. Zeef de tarwebloem en kerriepoeder in een grote mengkom en voeg de roomboter, eieren, bier, rietsuiker en zout toe. Meng alles goed door elkaar met een garde.
  2. Voeg de oude kaas en tijm toe aan het mengsel. Schep met twee lepels het beslag in het wafelijzer en bak ze ca. 8 min af.
  3. Maak de hartige wafels af met de abrikozenjam.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 35 minuten Dit recept is afkomstig uit de Voor Beter Eten campagne