Hartige kruidenmuffins
Hartige kruidenmuffins

Bakken

Hartige kruidenmuffins

  • Bakken
  • 6 personen

Ingrediënten lijst

300 g bloem
200 g verse spinazie
90 g Parmezaanse kaas, geraspt
4 eieren
1 el olijfolie
1 el. bakpoeder
1 tl zout

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bak de spinazie kort voor en druk al het vocht eruit. Snijd vervolgens in kleine stukjes.
  3. Roer de bloem, het zout, het bakpoeder en de kaas door elkaar.
  4. Klop de eieren los en meng de olijfolie en de spinazie erdoor.
  5. Roer het natte en het droge mengsel door elkaar en vul de vormpjes van de muffinvorm tot ca. driekwart met dit beslag.
  6. Bak de muffins ca. 25 minuten in de oven, tot ze goudbruin en gaar zijn.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2012. Voor 12 muffins