Gevulde portabella's
Gevulde portabella's

Hoofdgerecht

Gevulde portabella's

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

8 portabella's
5 teentjes knoflook
1 groentebouillonblokje
90 g quinoa-bulghur-gierstmix
75 g halfgedroogde tomaten
40 g pecannoten, gehakt en geroosterd
Handvol vegan geraspte kaas
Handje verse peterselie, gehakt
1 el extra vierge olijfolie
½ el balsamicoazijn
1 tl tamari
½ tl gedroogde salie
¼ tl gedroogde tijm

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de quinoa-bulghur-gierstmix volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met daarin opgelost het bouillonblokje.
  2. Maak intussen de portabella’s schoon en schraap de binnenkant voorzichtig uit om kommetjes te creëren. Zet deze in een
  3. licht ingevette ovenschaal.
  4. Mix de quinoamix, geroosterde pecannoten (of pompoenpitten) en alle overige ingrediënten, behalve de vegan kaas, in een schaal. Proef en stel de smaak eventueel wat bij met extra
  5. balsamico, tamari of kruiden.
  6. Bestrijk de portabella’s lichtjes met wat olijfolie en vul ze met de mix. Bestrooi met vegan geraspte kaas en bak ca. 20 minuten in de oven.

Boodschappen lijst

Tips

Lekker met een salade van reepjes verse tomaten en rode paprika. Dit is een recept ingezonden door Alina Shatrova uit het boek 'Koken met Ekoplaza'.