Hoofdgerecht
Gevulde auberginerolletjes (Midden-oosten)
- • Hoofdgerecht
- • 6 personen
- • 119 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 100 g feta, verkruimeld
- • 2 gedroogde abrikozen, gehakt
- • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- • 1 aubergine, in lange dunne plakken
- • 1 citroen
- • 1 sjalotje, gesnipperd
- • ½ rode peper, zonder zaadjes gesnipperd
- • 4 blaadjes munt, gehakt
- • 1 takje bladpeterselie
- • Zout & peper
- • Olijfolie om in te bakken
BEreidings wijze
- Rasp de schil van de citroen vrij grof. Kook de rasp heel kort in een laagje water.
- Bak de aubergine, besprenkeld met citroensap, in olie gaar maar nog stevig.
- Haal uit de pan en bak in dezelfde pan de knoflook, het sjalotje, de rode peper en abrikozen glazig.
- Laat een beetje afkoelen en vermeng de verkruimelde feta, blaadjes munt en bladpeterselie door.
- Bestrooi met zout en peper en rol dit mengsel in de aubergineplakjes (snijd ze eventueel in de lengte doormidden om smallere rolletjes te maken). Bestrooi eventueel met extra peterselie.
Boodschappen lijst
- Abrikozen
5,59 250 Gram
removeadd product to cart - Feta
3,69 150 Gram
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Munt
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Platte peterselie
1,99 15 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest 2019 Recept van René Pluijm
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!