Gestoomde kabeljauw
Gestoomde kabeljauw

Hoofdgerecht

Gestoomde kabeljauw

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

2 stukken kabeljauwfilet van 150 g
1 kleine komkommer
2 el verse munt, fijngehakt
2 limoenen
Zwarte peper, versgemalen
½ tl gemalen komijn (djintin)
1 dikke (winter)wortel

BEreidings wijze

  1. Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadlijsten er uit met een lepel.
  2. Snijd de komkommer in lange repen, houd een aantal repen achter, en snijd de rest in kleine blokjes.
  3. Pers 1½ limoen uit.
  4. Schep in een schaaltje de komkommer met de munt en 2-3 el limoensap door elkaar.
  5. Maal er royaal peper boven en voeg de komijn toe.
  6. Wrijf de visfilet in met zout en peper en knijp er ½ limoen boven uit.
  7. Laat dit even intrekken.
  8. Breng een pan met een bodem water aan de kook.
  9. Schil de wortel met een dunschiller en schaaf er met de kaasschaaf 4-6 lange dunne plakken af.
  10. Leg wat wortel en komkommer in het stoommandje.
  11. Leg de visfilets naast elkaar erop en bedek met de rest van de groenten.
  12. Stoom de vis afgedekt in 6 – 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de kabeljauwfilets, net gaar.
  13. Leg de gestoomde vis op borden en schep er de muntsalade erover.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Oersterk.