Geroosterde prei met knolselderijpuree met kipstuckjes
Geroosterde prei met knolselderijpuree met kipstuckjes

Hoofdgerecht

Geroosterde prei met knolselderijpuree met kipstuckjes

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 395 kcal / portie

Ingrediënten lijst

4 middeldikke preien
1 el citroensap
2 el olijfolie + extra
zout en peper
300 g kruimige aardappel, geschild en in stukken
400 g knolselderij, vlak voor gebruik schoongemaakt en in stukken
30 g kokosolie
100 ml plantaardige rijst- of sojamelk (met neutrale smaak)
2 doosjes vegetarische kipstuckjes (De Vegetarische Slager, diepvries), ontdooid
2 tl ras-el-hanout (of meer of minder naar smaak)
½ groene appel, in kleine blokjes
klein handje pistachenootjes of amandelen, fijngehakt

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 250°C.
  2. Verdeel de prei in 3 stukken: donker, lichtgroen en wit. Het donkergroene deel gebruik je niet in dit recept*. Snijd het lichtgroene deel in flinterdunne ringen. Meng deze met citroensap, olijfolie, peper en zout. Zet apart.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de witte delen prei hierop. Rooster ze ongeveer 25 minuten in de oven.
  4. Kook in de tussentijd de aardappels met de knolselderij samen in een pan met ruim water (ze moeten net onder staan) gaar in ± 25 minuten. Giet af en doe terug in de pan. Laat 2-3 minuten droogstomen. Stamp daarna fijn met de pureestamper of -knijper. Voeg al stampend beetje bij beetje de kokosolie en de plantaardige melk toe. Breng op smaak met zout en peper. Houd warm.
  5. Kruid de kipstuckjes met wat olijfolie en de ras-el-hanout. Bak in een pan op middelhoog vuur bruin.
  6. Verwijder de buitenste laag van de geroosterde prei en snijd de stukken prei daarna over de lengte tot de helft in.
  7. Leg op elk bord een flinke schep puree en leg daarop een geroosterd stuk prei. Verdeel de kipstuckjes erover, het preimengsel, de appel en pistachenootjes. Serveer meteen.

Boodschappen lijst