Gerookte vis met gemarineerde bietjes en mierikswortelsaus
Gerookte vis met gemarineerde bietjes en mierikswortelsaus

Hoofdgerecht

Gerookte vis met gemarineerde bietjes en mierikswortelsaus

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

200 g gerookte vispalet (zalm, makreel en forel)
180 g sandwichspread appel-mierikswortel
2 gekookte rode bieten, in partjes
1 rode ui, in dunne halve ringen
1 appel, geschild en in kleine blokjes
Handje gemengde sla
2 el balsamicoazijn
1 el olijfolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Meng de blokjes appel door de appel-mierikswortelspread.
  2. Marineer de bietjes in een mengsel van balsamicoazijn, olijfolie, peper en zout.
  3. Haal de vis uit de verpakking en controleer op graatjes.
  4. Maak de borden op met de vis, bietjes, ui en sla en een lepel appel-mierikswortelsaus.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest Wijntip! Deze krachtige wijn heeft tonen van gedroogde rode vruchten en vanille. Een zachte, zwoele smaak gevolgd door rijpe tannines, die mooi meegaan in de eiwitten van het rundvlees.