Gemarineerde tofu met citroengras
Gemarineerde tofu met citroengras

Bijgerecht

Gemarineerde tofu met citroengras

  • Bijgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

800 g tofu
1 paksoi
2 el olijfolie
Scheutje ketjap manis
MARINADE:
60 ml agavesiroop
6 cm gember, geschild en fijngehakt
5 teentjes knoflook, fijngehakt
3 stengels citroengras, alleen het witte gedeelte fijngehakt
3 rode pepers
2 el rijstazijn
1 el limoenrasp

BEreidings wijze

  1. Mix alle ingrediënten voor de marinade in een blender.
  2. Leg de tofu op een plat bord en bedek met de marinade. Zet dit samen een half uur in de koelkast.
  3. Snijd de paksoi in de lengte en grill kort op een hete grill.
  4. Verhit de olie in een koekepan en bak de tofu aan beide kanten tot het goudbruin kleurt. Snijd de tofu in plakken.
  5. Verdeel de paksoi over de borden en besprenkel met ketjap manis. Leg daar vervolgens de tofu bij en serveer.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Diëtist Steffi Haazen & Eosta