Geitenkaas cheesecakes met granol-bodem
Geitenkaas cheesecakes met granol-bodem

Dessert

Geitenkaas cheesecakes met granol-bodem

  • Dessert
  • 10 personen

Ingrediënten lijst

BODEM:
150 g suikerarme granola, fijngemalen
50 g honing
25 g bloem
VULLING:
150 g geitenkaas
100 g roomkaas
50 g honing
2 eieren
Toppings: blauwe bessen, amandelen, honing, granola

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Mix voor de bodems de gemalen granola, boter en honing tot een kleverig mengsel. Verdeel dit over muffinvormpjes en druk de bodem goed aan met lepel. Bak de bodems 10 minuten voor in de oven en haal ze er daarna uit. Verlaag de oventemperatuur naar 150°C.
  3. Maak de vulling door alle ingrediënten stevig door elkaar te roeren zonder klontjes, verdeel dit over ca 12 muffinvormpjes. Bak in de oven in ca. 30 minuten gaar.
  4. Laat de cheesecakes afkoelen en daarna in de koelkast volledig koud worden en opstijven.
  5. Schenk wat honing over de cheesecakes en garneer ze met blauwe bessen, amandelen en suikerarme granola.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente