Gehaktballetjes met groenten
Gehaktballetjes met groenten

Bijgerecht

Gehaktballetjes met groenten

  • Bijgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

300 g rundergehakt
200 g groene olijven, fijngehakt
2 uien, fijngehakt
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 wortel, fijngehakt
Handvol bladpeterselie, gesnipperd
Handvol bieslook, gesnipperd
Zout en peper
Olijfolie of kokosolie, om in te bakken

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Kneed de wortel, uien, olijven en knoflook met de verse kruiden goed door het gehakt en breng op smaak met zout en peper.
  3. Maak balletjes van het gehakt. Verhit een flinke scheut olijfolie (of kokosolie) in een vuurvaste bakpan en bak de gehaktballetjes een paar minuten. Draai ze om en laat ze nog een paar minuten op matig vuur bakken.
  4. Zet de pan 15 tot 20 minuten in de oven, afhankelijk van de grootte van de balletjes.

Boodschappen lijst

Tips

Voor 6 à 10 gehaktballetjes Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente