Gegrilde steak met Aziatische groenten en rijstpannenkoekjes
Gegrilde steak met Aziatische groenten en rijstpannenkoekjes

Hoofdgerecht

Gegrilde steak met Aziatische groenten en rijstpannenkoekjes

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

150 g taugé
8 lente-uitjes, in schuine stukjes
3 cm gember, geschild en fijngehakt
2 biefstukken
2 rode pepers, zaadlijsten verwijderd en in ringetjes
Handje verse koriander, grof gehakt
MARINADE:
3 el sesamolie
2 tl lichte sojasaus
2 tl droge sherry (fino)
RIJSTPANNENKOEKJES:
150 g bloem
50 g geurige rijst (bijv. jasmijn of pandan)
20 ml kokosmelk
2 eieren
1 teentje knoflook
2 el rietsuiker
2 tl droge sherry (fino)
Zout & peper
Olie om in te bakken

BEreidings wijze

  1. Kook voor de rijstpannenkoekjes de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat daarna 10 minuten met gesloten deksel staan.
  2. Roer een marinade van sojasaus, sesamolie en sherry. Meng de marinade door de lente-ui, chilipeper, tauge en gember.
  3. Leg de steaks naast elkaar op een lage schaal en schep de marinade met de groenten erover. Laat 10 minuten intrekken en haal dan het vlees en de groenten uit de marinade. Verwarm de marinade in een pannetje en laat enkele minuten op laag vuur doorkoken. Houd warm maar laat niet verder inkoken.
  4. Klop voor de pannenkoekjes een beslag van bloem, eieren, kokosmelk, rietsuiker, sherry en een snuf zout. Meng de rijst erdoor.
  5. Bak 4 goudbruine pannenkoekjes van het beslag in een kleine koekenpan. Gebruik hiervoor steeds een halve eetlepel olie.
  6. Verhit een grillpan en een wok op hoog vuur. Bestrijk de grillpan dun met olie en grill de steaks naar voorkeur rood (ca. 2 minuten per kant) of rose (ca. 3 minuten per kant). Roerbak de gemarineerde groenten 1 minuut op hoog vuur in de wok.
  7. Snijd de steaks in plakjes. Leg de pannenkoeken op warme borden. Verdeel de groenten erover en leg daarop de steaks. Druppel de marinade erover en garneer met koriander.

Boodschappen lijst

  • product
    Sesamolie

    8,69 500 Ml

    remove
    add product to cart
  • product
    Kokosmelk

    1,99 200 ML

    remove
    add product to cart
  • product
    Witte knoflook

    1,59 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Eieren

    3,19 6 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Bosui

    2,99 1 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Rode peper

    1,29 45 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Gember

    1,59 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Runderbiefstuk 2st

    12,74 250 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Tarwebloem

    2,19 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    Witte pandanrijst

    2,59 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Koriander

    1,99 15 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Taugé

    1,49 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2014.