Garam masala curry met kip en tomaten
Garam masala curry met kip en tomaten

Hoofdgerecht

Garam masala curry met kip en tomaten

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 271 kcal / portie

Ingrediënten lijst

600 g kipfilet, in stukjes
400 g gepelde tomaten (blik), gehakt
2 teentjes knoflook, geperst
1 ui, gesniperd
3 el zonnebloemolie
1 tl gemalen gember
1 tl garam masala
½ tl gemalen kurkuma
Klein handje korianderblaadjes, gehakt
Optioneel: basmatirijst (voor erbij)

BEreidings wijze

  1. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui zacht. Voeg de knoflook toe en fruit even mee. Roer goed door en doe de kip erbij. Bak de kip rondom bruin (niet gaar).
  2. Schep er, als de kip is dichtgeschroeid, de geelwortel, garam masala en gemberpoeder door. Doe de tomaten erbij en breng de curry aan de kook. Zet het vuur laag en laat het sudderen tot de kip gaar is. Voeg eventueel een beetje water toe.
  3. Serveer met basmatirijst en garneer de korianderblaadjes.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 35 minuten Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2020.