Gado-gado
Gado-gado

Hoofdgerecht

Gado-gado

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 378 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g Chinese kool
200 g sperziebonen
4 eieren, hardgekookt
1 komkommer, in halve plakjes
2 el koriander, gehakt
BOEMBOE:
3 teentjes knoflook
1 ui, grof gesneden
4 tl sambal
1 tl gemalen komijn
GADO GADO:
150 g pindakaas
50 ml kokosmelk
1 el azijn

BEreidings wijze

  1. Gebruik de Chinese kool rauw of doe de repen in een vergiet en spoel af met kokend water. Goed uitlekken en/of droog deppen.
  2. Kook de sperziebonen in ca. 4-6 minuten beetgaar.
  3. Maak een pasta met alle boemboe-ingrediënten in de keukenmachine of blender.
  4. Fruit voor de gado-gado de boemboe 5 minuten op laag vuur in een beetje kokosolie. Voeg de kokosmelk toe en roer de pindakaas erdoor. Breng de saus op smaak met een beetje azijn. Proef op zout. Check de dikte en voeg eventueel extra water toe of kook heel zachtjes in. Haal van het vuur.
  5. Schik alle groenten op een grote schaal of verdeel over 4 borden. Schenk de gado-gado erover en garneer met ei en koriander.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer