Bijgerecht
Falafelballetjes met knoflooksaus
- • Bijgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 700 g kikkererwten uit pot
- • 2 uien, gesnipperd
- • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- • 2 el citroensap
- • 1 tl paprikapoeder
- • 1 tl gemalen komijn
- • Snufje zout
- • Scheutje olie
BEreidings wijze
- Maal ¾ van de kikkererwten in de keukenmachine of blender tot een egale puree.
- Voeg de overige kikkererwten, ui, knoflook en specerijen toe. Meng tot een fijne, stevige massa.
- Maak met (iets vochtige) handen bolle schijven van ruim 1 eetlepel puree. Als het mengsel te plakkerig is, voeg je wat meel toe.
- Verwarm de olie in een koekenpan en bak de balletjes tot het korstje goudbruin en knapperig is.
Boodschappen lijst
- Gemalen komijnzaad
4,29 40 Gram
removeadd product to cart - Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Kikkererwten
1,99 350 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
9,99 500 Ml
removeadd product to cart - Gerookte paprikapoeder
3,99 50 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!