Falafelballetjes met knoflooksaus
Falafelballetjes met knoflooksaus

Bijgerecht

Falafelballetjes met knoflooksaus

  • Bijgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

700 g kikkererwten uit pot
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 el citroensap
1 tl paprikapoeder
1 tl gemalen komijn
Snufje zout
Scheutje olie

BEreidings wijze

  1. Maal ¾ van de kikkererwten in de keukenmachine of blender tot een egale puree.
  2. Voeg de overige kikkererwten, ui, knoflook en specerijen toe. Meng tot een fijne, stevige massa.
  3. Maak met (iets vochtige) handen bolle schijven van ruim 1 eetlepel puree. Als het mengsel te plakkerig is, voeg je wat meel toe.
  4. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de balletjes tot het korstje goudbruin en knapperig is.

Boodschappen lijst