Falafel bowl met pindadressing
Falafel bowl met pindadressing

Hoofdgerecht

Falafel bowl met pindadressing

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

400 g couscous, quinoa of rode linzen
400 g wortels
250 g cocktailtomaten
220 g SOTO falafel (of fingerfood)
200 g rode kool
200 g suikermaïs
8 blaadjes sla
½ komkommer
DRESSING:
2 el pindakaas
2 el citroen- of limoensap
2 el sojasaus
2 el azijn
2 el ahorn- of agavesiroop
1 el sesamolie
1 teentje knoflook
1 tl gemberpoeder
1 tl Cayenne poeder
Zout & peper
TOPPINGS:
Geroosterd sesamzaad
Verse koriander

BEreidings wijze

  1. Kook de couscous, quinoa of linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verdeel de slablaadjes over de bowls en strooi er de couscous, quinoa of rode linzen over.
  3. Snijd de komkommer en tomaten in kleine stukjes. Rasp de wortels en rode kool. Verdeel de groenten over de bowls.
  4. Meng voor de dressing alle ingrediënten in de blender of keukenmachine.
  5. Bereid de falafel of fingerfood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg toe aan de bowls en garneer met de toppings. Serveer met de dressing.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is gemaakt door SOTO