Easy vegan chocoladetaart
Easy vegan chocoladetaart

Bakken

Easy vegan chocoladetaart

  • Bakken
  • 8 personen
  • 502 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g tarwebloem
250 ml sojadrink
200 g chocoladepasta
125 g frambozen
125 g blauwe bessen
100 ml zonnebloemolie
75 g rietsuiker
1 el cacaopoeder
1 tl bakpoeder
1 snuf zout
Poedersuiker, om te bestrooien
Ook nodig: springvorm van 24 cm, bekleed met bakpapier

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Roer de bakpoeder door de bloem. Mix in een mengkom de sojadrink, rietsuiker, zonnebloemolie, cacaopoeder, zout en de vegan chocoladepasta door elkaar.
  3. Meng beide mengsels voorzichtig door elkaar en giet het beslag in de springvorm. Bak de taart in 45 à 50 minuten gaar.
  4. Laat de taart afkoelen en haal daarna uit de springvorm. Garneer met frambozen en blauwe bessen en bestrooi met poedersuiker.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2021