Curry met spruitjes, courgette en tofu wokblokjes chili
Curry met spruitjes, courgette en tofu wokblokjes chili

Hoofdgerecht

Curry met spruitjes, courgette en tofu wokblokjes chili

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

500 g courgette, in plakjes
300 g schoongemaakte spruitjes, gehalveerd
200 ml kokosmelk
180 g tofu wokblokjes mild chili
2 tomaten, in repen
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, geperst
1 cm gember, geraspt
1 el Thaise groene currypasta
2 tl fenegriekzaad
1 tl chilipoeder
Scheutje plantaardige olie
Handje koriander, fijngehakt

BEreidings wijze

  1. Verhit de olie in een pan en bak hierin kort de ui met de gember, knoflook, chilipoeder en currypasta. Voeg alle groenten toe en het fenegriekzaad en roerbak op hoog vuur ca. 5-7 minuten. Giet de kokosmelk bij.
  2. Bak in een andere pan intussen de tofu wokblokjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng ze door de groentecurry.
  3. Garneer met verse koriander en serveer met rijst of quinoa.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest. Met de zalige Riesling van Vom Berg kan je eindeloos variëren. Vaak wordt gedacht dat een Duitse Rierling zoet en goedkoop is. Probeer deze Riesling tijdens het koken en hou een glaasje over voor bij dit gerecht en je zult merken dat een Riesling een van de meest veelzijdige druivenrassen is.