Bijgerecht

Crostini met edamame pesto en taleggio

  • Bijgerecht
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

300 g edamame (diepvries)
8 plakjes taleggio
1 afbakbrood, afgebakken
1 teentje knoflook, geperst
1 handje basilicum + extra ter garnering
3 el olijfolie
2 el tahin
1 el citroensap
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Kook of stoom de edamame net beetgaar (zie aanwijzingen op de verpakking). Laat uitlekken, uitdampen en haal de boontjes uit de peul.
  2. Pulseer de edamame met de tahin, citroensap, knoflook, olijfolie, basilicum, peper en zout tot een smeuïge pesto.
  3. Roer goed door en voeg eventueel wat water of olie toe. Dek af en zet opzij.
  4. Snijd het afgekoelde brood in dikke plakken (ca. 8).
  5. Rooster voor het serveren de plakjes brood knapperig in de toaster of grillpan. Besmeer royaal met edamamepesto en beleg met een plakje taleggio. Garneer met basilicum.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Kerst